måndag 12 maj 2014

Lite tankar kring socker och cellförändringar

Jag har drabbats av KML, vilket är en kromosomsjukdom. Om jag äter sött såsom snask och annat trivs mina sjuka celler alldeles utmärkt.

Tyvärr mår inte vi som har sjukdomen detsamma. Därför bör jag avhålla mig från sötsaker, snabba kolhydrater och ämnen som lätt kan omvandlas till socker.

Socker ökar insulinproduktionen och förvärrar "mående" för oss med KML ytterligare.

Min tanke är att söka information om LCHF, för att genom att äta denna kost, minska mina insulinpåslag. Kanske då hjälpa min medicin att stoppa philadelfiakromosomens utbredning.

Lite tankar kring socker och cancer av Kostdoktorn och Ann Fernholm:

Cancerceller kan vara beroende av stora mängder blodsocker för att utvecklas. Det visar en studie från förra året som nu utnämnts till en av årets mest spännande:

Ann Fernholms blogg: Redaktörens val: studie som visar cancercellers sockerberoende

Detta betyder förstås inte att låg kolhydratkost botar cancer. Vi har exempelvis alltid en viss mängd socker i blodet, hur lite kolhydrater vi än äter. Men det kan innebära att mindre kolhydrater i maten bromsar cancerutveckling och minskar risken att få cancer.

Säkrare studier behövs för att veta om det stämmer och i så fall hur stark effekten är. Vetenskapens värld på svt play: Fett eller socker – vad är värst?

Naturligtvis blir det rapporter, om resultatet av mina ”övningar” i kostens underbara värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar