tisdag 10 juni 2014

Lev frisk längre

Under den gångna veckan har jag varit på Rhodos och hunnit läsa en del. Jag börjar skönja mönstret nu.
1. Vi har en världsepidemi av fetma, cancer,demens och diabetes.
2. Man verkar överens om att en tyst inflammation ligger bakom.
3. Detta har spritt sig som en tsunamisk präriebrand över världen.
4. Fetman leder till en kronisk inflammation.Fetman är inflammationsstimulerande.
5. Epidemin började efter att man lade om kosten och skrämdes för fett. Basen för denna villfarelse är ren fuskforskning, där politik och Big Pharma pengar i unison har lurat oss. Och mutade forskare och läkare har varit välbetalda missionärer som lurat bla mig.
6. Vi har tre sk makronutrienter, kolhydrater = glukos,protein och fett.
7. Om man tar bort fettet i kosten smakar maten papp och industrin räddade försäljningen med att öppet och dolt sockra maten.
8. Kolhydrater i alla former, utom fruktos,höjer insulinet.
9. Högt insulin är inflammationsdrivande.
10. Kroniskt högt insulin lagrar fett när det akuta energibehovet ordnats.
11. Högt insulin under lång tid, leder till insulinresistens, bukspottkörteln ger upp och vi får Diabetes typ2.
12. Stegen är i korthet: För mycket kolhydrater, högt insulinpåslag, insulinresistens, leptinresistens, metabolt syndrom.
13. Metabolt syndrom: Höga blodfetter, fetma, höjda farliga blodfetter och högt blodtryck.
14. Efter 8-10 år ger bukspottkörteln upp: Diabetes2.
15. D2 leder till demens x3, cancer x 3, blindhet,amputationer om de inte drar ner totalt, totalt på kolhydrater.
16. Vi är skapta för att äta ca 5% av vår kost som kolhydrater, resten proteiner och mättat fett.
17. Senaste rekommendationen från statinförsäljarna och deras betalda megafoner i USA och oxo Sverige 60% kolhydrater och växtoljor. Ner till under 10% fett.
18. Allt större del av vår statliga budget går åt till att behandla symtomen från sjukdomar som nu kan förebyggas.
19. We are waving away the smoke ignoring the fire.
20. Stackar våra barnbarn.
21. En sista sak som slog mig ur David Perlmutters intervju. Hans hund förlorade pä'lsen och han gick till veterinären. Veterinärens första fråga var: VAD GER NI HUNDEN FÖR MAT. Räck upp handen alla ni 2-3 personer som fått den frågan när ni sökt läkare. Detta trots att vi stoppar i oss under en livstid 70 ton mat. Varav det mesta är kemiskt främmande för vår kropp. E-kemikalier, transfetter, tjuvsockrat, kemiska smaker osv osv. DELA och be Dina vänner dela om dom finner det intressant och rimligt.

Av Nisse Simonson på Facecebook-sidan "Lev frisk längre".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar