lördag 18 juli 2015

Kött eller sockersjuka - det är frågan

Jag tittade på världens fakta på TV2 15/7. Programmet handlade om hur hälsosamt är kött? Programmet sändes även i repris 16/7.

Michael Mosley testar hur hans egen kropp påverkas av en förstärkt köttdiet. Dessutom möter han forskarna som kommit fram till att risken för hjärt- och kärlsjukdomar samt tjocktarmscancer är större för köttätare än för vegetarianer. Men är det snarare sättet vi tillreder köttet på som är problemet och inte köttet själv?
Bild: SP Chark

Programmet är intressant så till vida att man berättar om olika former av kött, såsom bacon, köttfärs och olika korvar. Men man berättar inte hela sanningen förrän i slutet av programmet. Det visar sig då att det är gifterna man preparerar köttet och korvarna med som är boven i dramat.

Jag jämför gärna med hur och vad Kostdoktorn.se skriver om kött och "köttets farlighet". Jag kan bara konstatera att det inte är köttet i sig som är farligt utan kolhydraterna och vad kolhydraterna ställer till med i kroppen.

Kraftiga insulinpåslag orsakar i förlängningen sockersjuka. Sockersjuka orsakar ofta många olika sjukdomar. Bland annat tilltäppta blodådror. Amputation är då enda lösningen för att rädda livet på den sockersjuka personen.

Ny vetenskap berättar att det dåliga kolesterolet bara är en liten del av placken i blodådrorna. Inflammationen orsakat av insulinpåslagen på grund av kolhydraterna är en värre fiende för oss människor.

Jag tror inte att sista ordet är sagt i detta ärende. Jag får nog anledning att återkomma.

Inlägget är hämtat från Golferenser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar