måndag 28 december 2015

Insulin resulterar i fettlever – ny insulinmedicin slopas

Jag läser en mycket intressant artikel på Kostdoktorn.se om Sockersjuka och det konstgjorda insulinets påverkan på kroppen och i synnerhet på Levern.

Inlägget här nedanför är kopierat från Kostdoktorn.se för att visa sambandet mellan insulin, sockersjuka, fettlever och LCHF.

Frisk lever kontra fettlever

Är det bra att ge extra insulin till personer som redan har abnormalt höga insulinnivåer? Det låter riskabelt, men trots det är det vad vi gör med typ 2-diabetiker dagligen. 

Nu har en ny insulinmedicin slopats redan innan den dykt upp på marknaden. Det är Lillys nya insulin ”Pegispro”. Det nya med detta insulin är att det är aktivt hela dagen och särskilt i levern. Detta borde göra det mer likt mänskligt insulin, som produceras i bukspottkörteln och sedan går direkt till levern. 

Tyvärr visade sig Pegispro medföra en olycklig biverkning som man kunde ha förutsett. Det förvandlade levern till fett, vilket kan läsas in mellan raderna av det som sades i pressmeddelandet från Lilly, där man gick ut med avslutandet av utvecklingen av Pegispro: 


Om du vill få fettlever, gör som vi gör för att få gåslever: tvångsmatar gäss med kolhydrater för att höja deras insulinnivåer. Eller en enklare metod: injicera dig själv med massor av insulin. 

För att bli av med fettlever, gör vad som har testats framgångsrikt i åtskilliga vetenskapliga studier: ät färre kolhydrater. Detta kommer effektivt att sänka insulinnivåerna och fettet i levern kommer att brännas som bränsle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar