torsdag 7 mars 2013

Ambulanspersonal beslutar om liv eller död

Jag läser i Hallandsposten om hur ambulanspersonal vägrar en sjuk person transport till sjukhusets akutmottagning. Anledning? Det var fullt med besökare på akutmottagningen.

Naturligtvis trodde jag att det var felskrivet i tidningen, men så var ej fallet. Därför är jag nu mycket bekymrad över vår sjukvård. Dels över att ambulanspersonal skall få ställa diagnos på fältet, dels att de ska få besluta om vem som är sjuk och vem som är frisk.

Absolut har jag för mig att det är läkare som skall besluta vem som är sjuk eller frisk. Absolut trodde jag att det var därför vi betalade denna kategori människor rundliga löner.

Vi kan nu fundera över antalet människor som hamnar på obduktionsbordet, innan man kommer till sans med detta skämt. För ett skämt måste detta allvarliga beslut anses vara. Sjukvården och i synnerhet ambulanssjukvården måste sluta leka "doktor och patient" ute på fältet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar