lördag 1 mars 2014

Vad händer med affären Apotekstjänst AB

Plötsligt blev det knäpp tyst om Sveriges medicinskandal No 1. Sveriges största upphandlingshaveri i den svenska historien!

- Det är den största svikten i patientsäkerhet jag upplevt under min karriär. Om människor inte redan dött är det bara en tidsfråga innan de gör det, sa Anna Holst, läkare i Göteborg och djupt upprörd över Apotekstjänst slarv.

Regionernas kostsamma "affärer" luktar riktigt illa. Apotekstjänst "lånade" 25 miljoner kronor av Region Halland och Västra Götaland, efter att företaget drabbats av akut likviditetskris. Det luktar utpressning lång väg!

I moderaternas iver att privatisera hela Sverige, borde vi skattebetalare kunna förvänta oss att de privata företagen som lägger bud på den svenska välfärden är "stadda vid kassa". Eller hur?

Företaget Apotekstjänst AB har ett flertal gånger anmälts till Läkemedelsverket för slarv med leveranserna av livsviktiga läkemedel. Åtgärd saknas fortfarande.

Det är väl för användare av livsviktiga mediciner, att "lånet" till Apotekstjäns AB  just nu granskas av Konkurrensverket. För så här får det bara inte gå till.

En del av Apotekstjänst

En annan del

En tredje del

Apotekstjänst AB tar in på gungorna, vad man förlorade på karusellen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar