fredag 30 maj 2014

Tänk stort Region Halland - tänk akutmedicin

Vi kan idag läsa i dagens Hallandsposten att Region Hallands moderatpolitiker vill höja taxan från 300 till 400 kronor. M-politikerna motiverar höjningen med att man vill styra om sjuka från sjukhusets akutmottagning till de privata vårdcentralernas "specialister i allmänmedicin".

Vi som har varit med ett tag, vet att detta inte är huvudmotiveringen. Moderaterna vill ge sin handgångna, de privata vårdcentralernas "specialister i allmänmedicin" kött på benen så att säga. För, M vet att de sjuka hellre sitter 5 timmar på sjukhusets akut än att åka hem från vårdcentralerna med magnecyl och Tulo. Senare få de ändå åka ambulans till akuten. Det vill säga, om SOS vill.

Alternativet är att de privata vårdcentralernas "specialister i allmänmedicin remitterar dig mellan sig, för att till slut skriva remiss till akuten. Men då har de privata vårdcentralerna mjölkat regionen på pengar och fått sina inkomster säkrade genom sitt remisskrivande. Jag vet, för jag har blivit utsatt för det privata remisskrivandet.

De "moderata" politikerna bör tänka stort och tänka akutmedicin i stället!

Klicka på bilden, så förstoras den till full läsbarhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar