lördag 1 oktober 2016

Den svenska fikakulturen

Jag blir hamnar ofta i bryderier när jag vid tillfällen deltar i olika evenemang. Det beror på den svenska fikakulturen. Man ska fika i tid och otid.

När jag är på möten av något slag, så ska det fikas efter ca 40 minuter. Oftast sitter man då bort 15 till 20 minuter eller mer, plus diskandet av koppar och annat.

Jag tänker då att man efter mötena skulle sätta sig ner och fika. Då kan man i lugn och ro resonera om de klubbade förslagen och planera strategin inför nästa möte.

När jag spelar golf så ska samtliga golfspelare fika efter nio spelade hål. Får man inte fika i tio minuter så blir man störtförbannad. Total tid är då ca 15 minuter.

Det märkliga är att efter avslutat spel så försvinner man som en vind. Då spelare, borde man egentligen fika. För efter nio hål i normalt speltempo är det ingen som behöver äta något.

I Sverige fikar man och diskuterar på banan i all oändlighet i flock. Dessa diskussioner borde man genomföra efter spelets slut. Kanske då i restaurangen, för restaurangens bästa.

Alltså är det min alldeles bestämda uppfattning att man ska fika efter evenemangen i stället för under desamma. Den sociala biten kring evenemangen skulle öka märkbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar